Personlig Træner, Charlotte Rasch

Tlf: 60154416

Artikler

Artikel i Magasinet Liv Januar 2020

Artikel i Magasinet Sundhed Marts 2019 

Læs artiklen på side 63.Artikel i Magasinet Sundhed Juni 2019

Læs artiklen på side 26.
Kan motion forebygge og afhjælpe stress?

Stress er blevet til en folkesygdom, en sygdom der har været stødt stigende de sidste mange år grundet øget arbejdspres, længere arbejdstid og et travlt privatliv. Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen, noget vi alle kender til i en eller anden form. 

Hvem kender ikke en som er eller har været ramt af stress indenfor de sidste par år!

Vi ved alle at motion er godt for muskler, led og organer, da det giver energi, glæde og en større fysisk velvære samt styrke.

Min erfaring som træner gennem mange år har vist, at mine klienter via træning, har opnået et øget velvære, vægttab, bedre mobilitet og styrke, der har givet den stress ramte en fornyet tro på sig selv tilbage.

Med en dygtig træner ved hånden der udformer trænningsprogrammer og fastholder den stress ramte, vil slut resultatet  være en win-win-situation for både medarbejderen og virksomheden
Sæt turbo på din fedt forbrænding

Du kan påvirke din fedtforbrænding ved at træne om morgen.

Start dagen med et glas vand inden du tager ud på din løbetur eller til træningscentret, derved træner du på et fastende hjerte.
Faste tilstanden gør, at du fra første sekund hiver størstedelen af energien fra dine fedtdepoter og på den måde kan du forbrænde op til 20 % mere ved at træne fra morgenstunden uden at spise.

Hvis du gerne vil opnå resultater hurtigt og uden skader, er det en god ide at få en personlig træner med ind over.

En personlig træner har mulighed for at udforme et personligt interval løbeprogram til dig, som foregår ved en løbetest. Hvis du vil opnå rigtig gode resultater, skal løbeprogrammet optimeres over et tidsrum.

Se under "privat" hvordan et træningsforløb foregår og den 1. konsultation er gratis.

Det er ikke nødvendigvis dyrt - men en fantastisk investering på længere sigt.

Send en mail eller ring til mig og lad os finde en løsning til hvordan du kan opnå dine mål.

Se venligst lænsgt nede på siden under "kontakt info." Hælspore eller ej !!!!

Er du en af de mange som har oplevet at have haft eller har en hælspore, så ved du også hvor smertefuldt det kan være.

Jeg skrev i mit sidste indslag omkring løbesko og skrev lidt om hælspore, derfor bliver dette indslag omkring denne type skade og hvordan du kan afhjælpe det.

Man ved i dag, at træning (enkelte øvelser) har en god effekt og kan få en hælspore til at forsvinde. Dog kræver det noget af dig. Er du klar til det, er mit spørgsmål?

Det kan tage op til halve og hele år at komme af med den, men ved at træne, kan du skærer tiden til 2-3 mdr.

En af øvelserne er som følgende:
Øvelsen kræver en kasse eller et trappetrin, et håndklæde og en rygsæk hvor du kan lægge vægtskiver, bøger eller vandflasker i, for at øge belastningen.

*Kom op på tå på 3 sekunder
*Hold stillingen i 2 sekunder
*Sænk igen på 3 sekunder og forsæt videre ned så du her får strakt din hæl(akillessenen).

Den skal du gøre 10-12 gange, hold en kort pause ca. 15 sekunder og gentag med endnu et sæt på 10-12 gange.

Du kan derefter øge belastningen ved at øge vægten i rygsækken. Efterhånden skal du gerne op på at gentage øvelsen til 4 sæt.

Mens du træner dette skal du naturligvis holde en pause fra at løbetræne og når du er smertefri, er det vigtigt at starte op stille og roligt. En måde at teste om smerten vender tilbage, er at gå en længere tur, her vil du hurtigt mærke om din hæl kan holde til at løbe igen.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig her på pt.charlotterasch@gmail.com

Hilsen Charlotte Rasch, din personlig træner 


Nye løbesko?

Da jeg for nyligt sad og søgte på de bedste løbesko (jeg får ofte spørgsmål vedr. problemer med fødderne ved løbetræning), faldt jeg over denne test foretaget af bladet "Aktiv Træning" fra sidste forår 2017.
Den nye løbesko Saucony Triumph ISO 3 har en suveræn pasform, en god støddæmpning, god fleksibilitet i forfoden og er godt polstret omkring hæl og bagfod.

Som de skriver: "så får man lyst til at løbe stærkt i dem"

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at du tænker på om skoen du løber i har den rette støddæmpning. Det er uanset om du vælger at løbe interval, mellem eller lang distance, så er der en stor belastning igennem kroppen for hvert skridt du tager. Samtidig vil en god stødabsorberende sko være med til at forhindre hælsporer.

Et godt fif til dig er, at når du løber, så prøv at læne overkroppen lidt fremover, på den måde vil du lande længere fremme på din forfod og dermed vil belastningen være mere fordelt.

Følg gerne med på min Personlig Træner side og læs mere bl.a om hvordan du kan undgå skader. 


Vejen frem til sundere led!

'Jeg elsker muskler, så er det sagt! Synes faktisk at muskler er og kan være et helt kunstværk, hvis de trænes rigtigt.

Jeg har trænet hele mit liv i en eller anden form og har via min første uddannelse indenfor dans og gymnastik stort set altid undervist i større eller mindre grad. Jeg har siden 2013 arbejdet som personlig træner og jeg elsker det.

Men egentlig skal denne blog ikke handle så meget om mig og mine bedrifter, men mere omkring min hjertesag – det handler meget simpelt om vores led. I Danmark ( og nok i resten af verden) glemmer vi vores led i vores hverdag, når vi skal træne, på arbejdet og ikke mindst når vi er hjemme.

Men kun lige til det er for sent! Og smerten melder sig.

Først er det pæne påmindelser fra vores lille hjerne, om at ”det du gør er ikke godt for mig.”

De fleste af os ignorerer det og tænker ”nå, det går nok snart væk.”

Men det gør det ikke (altså smerten), hvis du vel og mærket forsætter med at påvirke det gældende led negativt, vores krop husker og inden du får set dig om, er det blevet til en mere varig smerte og dermed også en smerte som i sidste ende kan være sværere at blive kvit med.

Som jeg ser det, træner vi enten for meget, forkert (øvelserne bliver ikke udført teknisk korrekt) eller som sidste mulighed – træner vi slet ikke.

Vores kære led skal holde et langt liv !

Før i tiden døde vi langt tidligere end i dag, og derfor er det netop ekstra vigtigt, at vi passer godt på dem.

Vi lever i en travl verden, hvor udviklingen hele tiden er i proces. Vi skal alle præsterer mere, arbejde flere timer og have vores privatliv til at hænge sammen.

Derfor mener jeg, at virksomheder og mindre firmaer burde satse lidt mere på at have en træner tilknyttet deres business. Der bliver brugt mange penge på sundhedsforsikringer, hvilket er en god forsikring, da den dækker flere behandlingsformer udover skadebehandling hos fysioterapeut og kiropraktor, men som virksomhed kan man ved en effektiv træner/konsulent reducerer op til 25% af langtids sygemeldninger ( der er skade relateret), ved at være på forkant og forbygge.

Det handler om at bruge nogle lette og simple øvelser, der kan udføres på arbejdet, uden det går ud over effektiv arbejdstid, og hvis muligheden foreligger kan et individuelt trænings skema til medarbejderne udformes så skader kan blive undgået.

Så her er en opfordring til jer, brug gerne de sidste kroner på en effektiv træningslære, resultaterne vil hurtigt mærkes. 


Hvad siger dit taljemål?

Vi ved alle at et stort taljemål ikke er godt.
For meget mave fedt kan give problemer. Ny forskning viser desværre en klar sammenhæng mellem taljemålet og risikoen for at blive ramt af hjerte - kar - sygdomme, kræft og åndedrætsproblemer.

Så hvordan kan du selv måle dit taljemål?

Mål omkredsen af din krop lige midt imellem det nederste ribben og det øverste del af din hoftekam. For at få et præcis mål skal du puste ud og prøve at slappe af i mavemusklerne, mens du måler.

Et sundt taljemål er for kvinder under 80 cm og for mænd under 94 cm.

En god måde at komme dit overskydende mavefedt til livs, er ved at få et konditions program lagt.

GØR NOGET VED DET I DAG!! Hos mig kan du få lavet et effektivt trænings program. Jeg anbefaler at du bruger min. 8-10 uger på dig selv og i mine kyndige hænder og du vil se resultater.

Det kræver selvfølgelig at du er parat til at arbejde for det 


Ingefær tager ømheden

Når du starter din træning, vil du ofte opleve en ømhed i de muskler du har trænet. Ømheden vil være større eller mindre ud fra din trænings intensitet.
Du kan med stor fordel bruge ingefær. Ingefær er både sundhedsfremmende og kan desuden give en bedre præstation ved træning.

Du kan lave denne sunde ingefær drik:

1. Blend 85 gram ingefær med 1/2 liter koldt vand i nogle minutter. Hæld det igennem en si. Det smager skønt.

Eller

2. Kog noget vand - tilsæt ingefær og citron skiver. Drik det som varmt eller lad det afkøle til en kold drik.

Det smager godt og giver mere energi.

Forsat god sommer !!